Haags vrouwennetwerk

Op bezoek in Den Haag voor een bijzondere lezing: over filosofen – vooral Nussbaum – én over het schrijven kinderboeken:

“Op maandag 19 november neemt filosoof en schrijfster Carolien Ceton neemt ons mee in de wereld van het vervaardigen van boeken, die een lange adem behoeven. Zo is Carolien de redacteur van de enige encyclopedie in Nederland over vrouwelijke filosofen. Het tot stand komen van dit werk, met zijn vele auteurs, duurde meer dan vijf jaar. Het resultaat mag er zijn. ‘Vrouwelijke filosofen’ is al herhaaldelijk herdrukt en biedt ruimte aan de voorheen vaak in vergetelheid geraakte stemmen van vrouwen wereldwijd die door de eeuwen heen hun stempel hebben gedrukt op de filosofie, maar wiens werken zelden de waardering kregen die zij verdienen.

Inmiddels hebben enkelen vrouwen een plaats weten te veroveren in de algemeen geaccepteerde canon, zoals Hannah Arendt en Simone de Beauvoir. Of Martha Nussbaum. Carolien zal dieper ingaan op wat Nussbaum te zeggen had over de betekenis van literatuur voor de ethiek. Van lezen word je een beter mens, aldus Nussbaum. Carolien vindt ook dat lezen bijdraagt aan het ontwikkelen van empathie bij kinderen en na lang nadenken schreef zij een succesvol kinderboek. In ‘Hoog boven de wolken’ gaat zij in op de betekenis van verlies en rouw. Een thema dat je – zo is de gedachte – niet zelf hoeft mee te maken om het van een ander te kunnen begrijpen.”

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s