Trouwen als het water stijgt

Kazal Begum woont in een opvangkamp voor klimaatvluchtelingen in het zuiden van Bangladesh. Ze is getrouwd. Nadat haar familie hun land verloor aan riviererosie, verhuisde Kazal naar het kamp. Niet veel later werd zij uitgehuwelijkt aan Mohammad Koisar. Kazal is veertien jaar oud, haar man Mohammad is twintig.

Vooral bij riviererosie is het verband met kindhuwelijken sterk, zo blijkt. Meisjes in Bangladesh trouwen steeds jonger. “Mensen zien de oever twee meter per jaar richting hun huis verschuiven. Vorig jaar verloren de buren hun huis en hun land. Ze weten dat het over een jaar of vier, vijf hun beurt is. Gedurende die paar jaar hebben ze de kans om hun dochters uit te huwelijken, voordat de ramp toeslaat en ze geen eten meer voor haar hebben. Maar wel eerder dan ze van plan waren.”

Met beeld van fotograaf Michael Rhebergen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s