‘Als je de hond op het balkon uitlaat, kom je nog nergens’

“Eenzaamheid komt onder mensen met een psychische aandoening bovengemiddeld vaak voor. Zeker onder mensen met langdurige psychische problemen. Bij een peiling van het Trimbos-instituut onder die laatste groep anderhalf jaar geleden zei ruim 40 procent zich sterk eenzaam te voelen (en nog eens 40 procent in mindere mate!). Hoe ga je daar als zorgverlener mee om? Maak het bespreekbaar, zegt Rob Blokzijl, ambulant begeleider bij HVO-Querido in Amsterdam. Hij werkt met GGZ-cliënten en krijgt hen onder zijn hoede op een moment in hun leven dat eenzaamheid acuut op de loer ligt, als ze uitstromen. “Ze zijn even heel blij, maar dan slaat de angst toe: wat als ik straks in m’n eentje zit?”

Een interview met Rob Blokzijl, voor Coalitie Erbij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s