Stranger than fiction

Het klonk zo mooi: op een onconventionele, absurde manier laten zien hoe absurd het Nederlandse belastingstelsel in elkaar zit. Dat is namelijk zo bizar dat woorden al snel tekort schieten.

Nederland is een belastingparadijs. Buitenlandse ondernemingen vestigen zich op papier in Nederland om belasting te kunnen ontwijken; de zogenaamde brievenbusfirma’s. De Amsterdamse belastingdienst probeert al jaren bedrijven te ‘verplichten’ hier ook fysiek werkzaam te zijn, en bedenkt daar telkens nieuwe regels voor. Eén van die regels is dat op een ‘echt’ kantoor een kamerplant moet staan. Het gevolg van die regel is natuurlijk niet dat bedrijven hun economische activiteit naar Nederland verplaatsen. Maar wel dat er in Amsterdam heel veel lege kantoren zijn, met kamerplant.

Op zoek naar die kamerplanten dus, met een bustour langs de Amsterdamse Zuidas. Die  helaas meer weg had van een PR-tocht van de organisatoren.  Feiten die toch al stranger than fiction zijn nog eens uitvergroten met een absurdistisch toneelstukje, dat overtuigt niet.

md-d2e-kamerplanttours-008-web-768x556

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s