Kiezen tussen god en kunstmest

Fotograaf Michael Rhebergen reisde af naar Almolonga, Guatemala. Sinds de Groene Revolutie halen de boeren er ongelofelijke oogsten van het land, meerdere keren per jaar, de groenten zijn reusachtig. Daar betalen ze een prijs voor: hoofdpijnklachten, ademhalingsproblemen, en een onverbiddelijke afhankelijkheid van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Toch zijn veel mensen dankbaar voor de grotere welvaart en – zoals zij het zien – het ‘geschenk van god’. Een bizar verhaal: “Als je alleen bidt, werkt het niet, maar kunstmest zonder bidden werkt ook niet.

Miracle-Village_Michael-Rhebergen_Small_Srgb-01-1024x683

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s