Conferentie VVOJ

Twee dagen workshops en lezingen in Leuven, het was een feest. Over geinige onderwerpen als ‘hoe maak ik een data-snack’. Of serieuze zaken, zoals: hoe doe ik  internetonderzoek. Verbluffend – en intimiderend – wat Paul Meyers in een paar minuten op het scherm tovert. Jessica Huseman nam ons mee naar de Amerikaanse verkiezingen en de claim van Donald Trump dat ze ‘rigged’ zouden zijn. In Electionland, een ‘pop-up’ newsroom, zochten meer dan 700 journalisten en studenten journalistiek – op social media, Google Trends data, SMS, WhatsApp – naar onregelmatigheden bij de stembureau’s. Ze vonden er twee – waarvan één een Trumpstemmer die wilde ‘bewijzen’ dat het doorgestoken kaart was. Trump won de verkiezingen, maar waren ze rigged? Unfortunately, they were not. .

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s