Snijplank uit de achtertuin

Leren doe je vooral door te doen, en niet van papier. Da’s best lastig met lezen, want dat doe je toch vooral van.. papier. Daarom gaan we bij Lekkere letters aan het werk, om in de keuken het geleerde meteen toe te passen. ‘Iets doen’ wordt natuurlijk extra interessant – en motiverend – als dat ook nog iets oplevert waar je wat aan hebt. Een lekkere maaltijd bijvoorbeeld, of een potje jam om mee naar huis te nemen.

Met een gastles van collega Mirjam Spanier gaan we nog een stapje verder. Mirjam is meubelmaker. Met de kinderen heeft zij plakjes hout van een boomstam gezaagd. Van een boom die bij mij achter het huis ooit tijdens een hevige storm is omgewaaid, mooie recycling dus. Er is geschuurd, er zijn gaatjes geboord, jaarringen geteld en tot slot is het geheel in de olie gezet. Resultaat: een prachtig zelfgemaakt snijplankje. Of pizzabordje natuurlijk!

pizzaplankje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s