Genomineerd!

Hotze de Roosprijs 2013

In een stad waar veel bekende kinderboekenschrijvers wonen en gewoond hebben, hebben we al heel wat jaren een prijs voor het beste kinderboek en een echte Zaanse kinderjury. Maandag 4 februari heeft een bijzonder voorleesteam, met onder anderen de burgemeester en wethouders, Claudia Jong (winnares 2012), Mark Nieuwenhuis (stadscomponist) en Bas Husslage (stadsdichter) het startsein gegeven voor de Zaanse Kinderjury.

Start Hotze de Roosprijs 2013
De voorlezers bezochten 16 basisscholen, waar ze de kinderen uit groep 6 en 7 voorlazen. De scholen hebben een boekenkist gevuld met boeken van 14 debuterende schrijvers ontvangen. Gemeente Zaanstad en diverse uitgeverijen schenken de kisten.

Leny Vissers-Koopman, wethouder: ‘We willen graag dat kinderen veel en vaak lezen. Lezen is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Door regelmatig te lezen krijgen de kinderen een grotere woordenschat en lezen prikkelt hun fantasie. Daarom hebben we de boekenkist vol gestopt met allemaal avontuurlijke, spannende en vrolijke boeken.’

De Zaanse Kinderjury gaat digitaal

Dit jaar heeft de Zaanse Kinderjury een primeur. Naast de echte boeken in de boekenkist kunnen de kinderen de boeken ook digitaal lezen. Dit is mogelijk gemaakt door de site http://www.boekenwolk.nl van Rikky Schrever, uit Assendelft. De boekenwolk is een bieb voor de iPad met honderden kinderboeken, waaronder de 14 genomineerde boeken voor de Hotze de Roosprijs. De kinderen hebben een speciale code gekregen waarmee zij toegang hebben tot de genomineerde boeken.

Lezen en stemmen tot 1 mei
De kinderen hebben tot 1 mei om de boeken te lezen. Daarna kiezen ze hun favoriet en geven dit door via het formulier op de website van de gemeente. De schrijver met de meeste stemmen ontvangt de Hotze de Roosprijs op de kinderboekenmarkt op zondag 9 juni 2013.

Genomineerde schrijvers 2013

Anja Vereijcken met het boek Stoebel & Sara en de geheime opdracht (uitgeverij Unieboek | Het Spectrum)
Annet Jacobs met het boek Het geheim van de dansende beer (uitgeverij Leopold)
Carolien Ceton met het boek Hoog boven de wolken (uitgeverij Lemniscaat)
Fran Brambrust met het boek Plafondmeisje (Clavis uitgeverij)
Frank en Vera Westerman met het boek Larski slaat alarm (Em. Querido’s Uitgeverij)
Jacqueline Epskamp met het boek Nachtruiter (uitgeverij Holland)
Jozua Douglas met het boek De verschrikkelijke badmeester (De Fontein | Tirion uitgevers)
Marenne Welten met het boek Hethoeveelweegjijlichaam (Clavis uitgeverij)
Marit May met het boek Kunst(en)makers (Clavis uitgeverij )
Martine Glaser met het boek De Bokkenbrigade (uitgeverij Moon)
Pieter Koolwijk met het boek Vlo en Stiekel (uitgeverij Lemniscaat)
Roland Colastica met het boek Vuurwerk in mijn hoofd (uitgeverij Leopold)
Tamara Geraeds met het boek Nergens (uitgeverij Kluitman Alkmaar)
Theo Meijer met het boek Mijn vader is een dredhoofd (uitgeverij de Vier Windstreken)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s