Trotse moeders

Een recensie van Isolde op trotsemoeders.nl: Alles klopt gewoon in dit boek!

Loos is de hoofdpersoon van Hoog boven de wolken en heet eigenlijk Lotus, maar haar moeder is haar al snel Loos gaan noemen. Loos en haar moeder wonen samen, maar dat is heel normaal. Haar beste vriendin Mari woont ook alleen met haar moeder. Loos heeft het niet gemakkelijk. Op school heeft ze het moeilijk, ze heeft vooral moeite met lezen en blijkt dyslectisch te zijn. Thuis kijkt ze graag foto’s, maar daar wordt haar moeder chagrijnig van. Haar moeder is sowieso ook vaak verdrietig.
Loos heeft drumles en is dolgelukkig tijdens de lessen, een van de weinige geluksmomentjes die ze kent eigenlijk. En ze heeft een oude telefoon waarmee ze haar vader kan bellen en ze elkaar verhalen vertellen.
Gaandeweg wordt duidelijk wat er aan de hand is en waar de vader van Loos is. Hoog boven de wolken heeft een leuke opbouw. Het boek heeft acht hoofdstukken, een hoofdstuk voor elke dag van zondag tot en met zondag. De titels van de hoofdstukken zijn mooi gevonden. Alles klopt gewoon in dit boek!
Ik vind Hoog boven de wolken een bijzonder boek. Het is mooi geschreven. Het gaat over een heel gewoon meisje, met dagelijkse probleempjes en zorgen die ieder kind in groep 5 kan hebben. Het ‘geheim’ dat Loos meedraagt, wordt niet expliciet uitgelegd, maar er wordt steeds heel subtiel een tipje van de sluier opgelicht en in alle dagelijkse dingen zijn dingen verborgen die hiernaar verwijzen. Hoog boven de wolken kan door kinderen van vanaf, ik schat, een jaar of 8 zelf gelezen worden, maar kan ook goed worden voorgelezen aan wat jongere kinderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s