Na de zomer..

De vakantie is voorbij, helaas. Ondertussen heeft zich het een en ander opgestapeld over Loos. Hieronder een update, te beginnen met een recensie in het Libris Venstra Journaal.

JEUGD ‘Hoog boven de wolken’ is een onroerend verhaal over het meisje Loos dat uren met haar vader belt via een oude bakelieten telefoon die in haar vensterbank staat. Zo weet ze te ontsnappen aan de echte wereld.

Carolien Ceton baseerde haar jeugdboekendebuut op een idee dat ze kreeg toen ze haar oudste nichtje zag spelen met een speelgoedtelefoon. ‘Een voor een belde ze een hele reeks familieleden af: papa en mama, opa’s en oma’s. De meesten leefden nog, anderen waren al dood, maar dat maakte voor die gesprekjes geen enkel verschil. Dat beeld kon ik niet van me af schudden.’

Er stond ook een stukje in de kiekeboek nieuwsbrief: Lezen is vakantie in je hoofd!

Op Pluizuit een bespreking van Mik Ghys: ‘Dit is een sfeervol en aangrijpend verhaal, dat toch nergens zwaarmoedig wordt. De levensechte personages weten je te ontroeren, waardoor dit verhaal meer is dan een doordeweeks dagboek.’

Tot slot een vermelding op de cultureel informatieve site cartoon-productions.be en eentje op de site boekenzoeker.org, en een recensie in Kiddo, waarin de moeder en vader van Loos vaak ruzie hebben. Tja..

Een kijkje in het leven van Loos.
Loos woont alleen bij haar moeder. Dat gaat niet altijd even goed want haar moeder ziet het soms niet meer zitten. En dan moet Loos zich alleen vermaken. Gelukkig heeft Loos nog een oude telefoon. Hiermee belt ze zo vaak ze kan naar haar vader, die haar de leukste verhalen vertelt. Daar wordt ze blij van want haar vader heeft altijd een leuk verhaal te vertellen. En Loos kan met haar verhalen bij hem terecht. Haar moeder vindt het vervelend als ze over haar vader praat. Haar vader en moeder maken vaak ruzie, dat vindt Loos niet leuk. Op een dag valt haar telefoon kapot. Nu kan ze niet meer met haar vader bellen. Wat moet ze doen? Als lezer leef je een week lang mee met Loos. Een bijzondere week omdat Loos negen jaar wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s