Loos is loos

Uitgeverij Lemniscaat over Hoog boven de wolken:

Ik heet Loosje. Mijn moeder vindt dat ik daar te groot voor ben, die noemt me Loos. Mijn vader niet. Altijd als ik hem bel, zegt hij: ‘Dag Loosje Matroosje, hoe is het met mijn kleine meid?’ Mijn vader vindt het helemaal niet erg als ik dingen doe die eigenlijk een beetje kinderachtig zijn.

Loos woont alleen met haar moeder. Ze hebben het de laatste tijd niet altijd even makkelijk. Loos’ moeder ziet het soms dan ook niet meer zitten. Maar gelukkig heeft Loos ook nog haar oude bakelieten telefoon, waarmee ze haar vader kan bellen. En over het algemeen gaat het leven zijn gangetje: in de klas bij meester Kees en juf Esther en na schooltijd met Mari, Loos’ beste vriendin. Het is een bijzondere week: op zaterdag wordt Loos negen jaar. Een verjaardag waarop haar moeder een heel bijzondere verrassing heeft. Een verjaardag die lijkt op een nieuw begin. Maar dan valt de bakelieten telefoon kapot. Hoe kan Loos nu ooit nog haar vader spreken?

Er staat geen woord te veel in dit prachtige verhaal. Loos is Loos en dit is haar leven. En aan het eind van het boek lopen je hart en je ogen over…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s