‘Vrouwelijke filosofen’ is uit

‘De titel is gedegen, de inhoud is dat ook.’ – Opzij

Eindelijk, de bundel Vrouwelijke filosofen. Een historisch overzicht, tot stand gekomen onder mijn hoofdredacteurschap, ligt in de winkel. Ruim zestig wetenschappers uit binnen- en buitenland leverden een bijdrage.  De redactie werd gevormd door Ineke van der Burg, Annemie Halsema, Veronica Vasterling en Karen Vintges.

2 Reacties op “‘Vrouwelijke filosofen’ is uit

  1. Dit boek is een must, helaas de titel is misleidend. Zoekende naar vrouwelijke filosofische diepte word spijtig genoeg elke besproken filosoof ten onrechte in een feministisch hokje geduwd met de spirit was is nu de “nuttigheid” van deze filosoof voor het feminisme. Dit is echt misplaatst. Meer diepte over het filosofisch denken was mijn inziens beter geweest. De intentie van het boek is wel fantastisch , te mogen verdiepen, grasduinen in de vrouwelijke percepties over de tijd heen. Spijtig voor de misleidende titel .Ik hoop dat er een deel twee zeker komt ,want als mannelijke lezer heb je zelden het voorrecht om deelachtig te mogen zijn aan zoveel prachtige vrouwelijke wijsheid en intelligentie. Als econoom-filosoof heeft dit werk mij verrijkt in mijn kennis.

  2. Beste EM Geyskens,
    dank voor de lovende woorden. Jammer dat de titel zo misleidend is overgekomen. Ons doel met dit boek was juist niet om de verschillende filosofes in een feministisch hokje te duwen, maar enkel en alleen om de rijkheid aan vrouwelijke denkers – die in gangbare overzichtswerken helaas nog altijd nauwelijks aan bod komen – nu eens goed te etaleren. Wat dat betreft zou een tweede deel zeker niet misplaatst zijn.
    Met vriendelijke groeten,
    Carolien Ceton

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s